تشخیص زعفران اصلی
آنالیز و آزمایش زعفران
آنالیز زعفران و آزمایش های تشخیص کیفیت زعفران :
– آزمایش قدرت رنگدهی زعفران
قدرت رنگدهی زعفران به دلیل وجود کروسین در زعفران است
– آزمایش طعم زعفران
طعم زعفران به دلیل وجود پیکروکروسین در آن است. که اگر زعفرانی درجه ۱ باشد باید عدد شاخص مربوط به پیکروکروسین آن حداقل ۸۵ باشد. آنالیز زعفران در این مورد حیاطی است.
– آزمایش عطر زعفران
عطر زعفران به دلیل وجود سافرانال میباشد. این شاخص باید عددی بین ۲۰ تا ۵۰ را نشان دهد. این پارامتر تا حد بالایی می تواند قدیمی یا جدید بودن زعفران را نشان دهد.
زعفران سالی یک بار برداشت می شود(اواخر مهر تا اوایل آذر). زعفران هرچه بیشتر زمان بگذرد، از قدرت رنگدهی اش کم می شود و به عطرش اضافه می شود. بنابراین زعفران پارسالی عطر وبوی فوق العاده ای دارد ولی قدرت رنگدهی آن کم است. از بررسی ۲پارامتر مربوط به قدرت رنگدهی و عطر زعفران در برگه ازمایش زعفران، می توان تشخیص داد که این زعفران پارسالی است یا امسالی
فاکتورهای مهم کیفی قابل اندازه گیری درآنالیز زعفران شامل کروسین (رنگ)، پیکروکروسین (طعم) و سافرانال (عطر) هستند. هر چه مقدار این فاکتورها بالاتر باشد، کیفیت زعفران نیز بالاتر است.
دیگر آزمونهای آنالیز زعفران : رطوبت ، خاکستر کل، خاکستر نامحلول در اسید، میزان مواد خارجی مربوط به محیط و بقایای گل، عصاره محلول در آب سرد
تشخیص زعفران اصلی