بلاگ

نکات لازم در هنگام خرید زرشک

در ابتدا پیش از هر چیزی باید گفت که همه ما خوب می‌دانیم که در هنگام خرید هر محصولی باید با مطالعه قبلی عمل کنیم تا به‌خوبی با ویژگی‌های آن محصول آشنا شویم. زرشک نیز از این قاعده مستثنا نیست. بنابراین برای خرید زرشک نیز باید از پیش با ویژگی‌های زرشک مرغوب آشنا باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا ضمن آشنایی با ویژگی‌های زرشک مرغوب، به تقلب‌هایی که در فروش این محصول می‌شود، اشاره‌ای داشته باشیم.

ترفندها و راه‌های تشخیص زرشک خوب و مرغوب آن‌چنان سخت نیست. با کمی دقت و داشتن اطلاعات کافی در این باره، می‌توانید زرشکی باکیفیت و درجه‌یک تهیه کنید. از آنجایی که کلاه‌برداری و تقلب همیشه و در همه‌جا وجود دارد، در عرصه فروش زرشک نیز متأسفانه تقلب‌ها با روش‌های متفاوتی صورت می‌گیرد که شما را ملزم می‌کند تا نکات تشخیص زرشک مرغوب را بدانید. برای تشخیص زرشک خوب از تقلبی و بی‌کیفیت به موارد زیر توجه کنید:

نکات لازم در هنگام خرید زرشک مرغوب

۱. رنگ زرشک خوب و مرغوب چگونه است؟

زرشک خوب، باکیفیت و مرغوب از لحاظ رنگ به رنگ قرمز روشن می‌باشد. حال اگر رنگ زرشک کمی تیره باشد، لزوماً نامرغوب نیست؛ اما باید در خرید آن دقت بیشتری داشته باشید. معمولاً اگر رنگ زرشک تیره باشد، یعنی یا به‌درستی از آن نگهداری نشده است یا به اندازه کافی مرغوب نیست. همچنین باید در نظر داشته باشید که روشنی بیش‌ازحد رنگ زرشک نیز نشانه خوبی نیست؛ چراکه نشان می‌دهد محصول زرشک زودتر از موعود برداشت شده است. به عبارت دیگر زرشک هنوز نرسیده است.

۲. سایز زرشک مرغوب و باکیفیت چگونه است؟

از ویژگی‌های ظاهری زرشک تازه می‌توان به توپُر و تپل بودن آن‌ها اشاره کرد. تپل بودن زرشک تازه یعنی برجسته بودن آن؛ به گونه‌ای که حالت چروک و مچاله‌شده نداشته باشد. از دیگر ویژگی‌های زرشک مرغوب که به سایز آن بستگی دارد، میزان رطوبت زرشک است. همان‌طور که می‌دانید، زرشک حالت له‌شدگی دارد. این له‌شدگی با تپل بودن آن تناقضی ندارد. بلکه منظور از لهیدگی در اینجا این است که تازگی و میزان رطوبت آن باعث می‌شود با کوچک‌ترین فشاری زرشک له شود.

درست است که مرطوب بودن زرشک یکی از ویژگی‌های زرشک باکیفیت است؛ اما باید به خاطر داشته باشیم که این رطوبت نباید بیش‌ازحد باشد که در این صورت دانه‌های زرشک به هم می‌چسبند و امکان دارد که دچار کپک‌زدگی شوند. اگر بخواهیم از لحاظ علمی این موضوع را بررسی کنیم باید گفت که مرطوب بودن زرشک باعث می‌شود که میکروارگانیزم‌های بیماری‌زا در بین دانه‌های زرشک قرار بگیرند و بهداشت زرشک‌ها به خطر بیفتد.

سایز زرشک مرغوب و باکیفیت چگونه است؟

۳. عطر زرشک مرغوب چگونه است؟

یکی دیگر از نشانه‌های شناخت زرشک مرغوب و خوب که در هنگام خرید باید به آن توجه داشته باشید، بو و عطر زرشک است. حتماً هنگامی که می‌خواهید زرشک بخرید، در ابتدا مقداری از آن را بردارید و بو بکشید. اگر هنگام استشمام بوی زرشک، نیاز به دقت زیادی داشته باشید و به‌راحتی نتوانید بوی آن را استشمام کنید، می‌توانید حدس بزنید که زرشک مرغوب و تازه نیست. به خاطر داشته باشید که بو و عطر زرشک تازه و باکیفیت به‌راحتی قابل‌استشمام است و نیازی به بوییدن با دقت بالا نیست.

۴. طعم و مزه زرشک باکیفیت و مرغوب چگونه است؟

خوب است که بدانید زرشکی که مانده باشد و کهنه شده باشد، طعم آن به تلخی می‌زند و مزه خوشایند و خوبی نمی‌دهد. طعم و مزه زرشک یکی از راه‌های تشخیص مرغوب بودن زرشک است. حتماً قبل از خرید زرشک مقداری از آن را بخورید و در دهان مزه‌مزه کنید تا مطمئن شوید که آیا زرشک رگه‌هایی از تلخی دارد یا خیر.

۵. یکدستی زرشک چطور است؟

یکدستی یکی از ویژگی‌های شناخت زرشک مرغوب از نوع بی‌کیفیت آن است. زرشک خوب در واقع زرشکی یکدست و یک‌رنگ است. اگر قصد خرید زرشک دارید، باید

یکدستی زرشک چطور است؟

به کلیت زرشک نگاهی داشته باشید. اگر متوجه شدید که رنگ دانه‌های زرشک با هم مغایرت دارد و دانه‌هایی از آن آفت‌زده و پوک به نظر می‌رسد، مطمئن شوید که زرشکی تازه و مرغوب نیست؛ پس از خرید آن صرف‌نظر کنید. نکته حائزاهمیت دیگر این است که در زرشکی که برداشت آن با رعایت اصول بهداشتی صورت گرفته باشد، ساقه و برگ زرشک وجود ندارد. پس می‌توان گفت علاوه بر یکدستی زرشک‌ها، نحوه برداشت محصولات نیز مهم است.

چگونه در فروش زرشک تقلب صورت می‌گیرد؟

همان‌طور که قبل‌تر گفتیم، متأسفانه در عرصه فروش زرشک نیز متقلبانی حاضر هستند که زرشک‌های بی‌کیفیت را وارد بازار می‌کنند. یکی از کارهایی که متقلبان انجام می‌دهند، اضافه کردن آب به زرشک است. آن‌ها با اسپری کردن آب به زرشک باعث می‌شوند زرشک‌هایی که وزن سنگینی ندارند، سنگین‌تر از آنچه هستند، به نظر بیایند و دیگر سودی که اسپری کردن آب برای متقلبان دارد، این است که زرشک به‌صورت تروتازه به نظر می‌رسد. اما بعد از گذشت چند روز آب زرشک‌ها تبخیر می‌شوند و این زرشک‌های خشک و کهنه هستند که باقی می‌مانند.

از دیگر تقلبی که متقلبان در بازار زرشک انجام می‌دهند، این است که به زرشک‌ها روغن اضافه می‌کنند. این امر هم باعث این می‌شود که زرشک سنگین‌تر از آنچه که است، به نظر برسد و هم اینکه باعث می‌شود که زرشک دیگر قابلیت شست‌وشو نداشته باشد و در مدت‌زمان کوتاهی سیاه شود.

حقه دیگری که کاسبان متقلب انجام می‌دهند، این است که زرشک باکیفیت و مرغوب را با زرشک بی‌کیفیت ترکیب می‌کنند. این روش را برای انواع دیگر محصولات هم به کار می‌گیرند. پس برای جلوگیری از این حقه است که شما باید به یکدست بودن زرشک توجه کنید. اگر متوجه شدید که زرشکی که می‌خواهید تهیه کنید، یکدست نیست و بعضی از دانه‌ها باکیفیت و بعضی‌ها بی‌کیفیت است، حتماً از خرید آن خودداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − ده =